"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вільну торгівлю України з Європою підпишуть до кінця року

Середа, 20 травня 2009, 10:22

Угода про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС буде підписана до кінця 2009 року.

Про це заявив голова представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінта Тейшейра, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що підписання цього документу відбудеться до кінця поточного року", - сказав він у ході "євродебатів", організованих Європейською бізнес-асоціацією у вівторок в Києві.

"Підписання договору про зону вільної торгівлі, звичайно ж, прямо залежить від переговорів на цю тему, а переговори можуть бути завершені вже до кінця поточного року, якщо політики України будуть і надалі розділяти ці цілі", - зазначив Тейшейра.

У той же час голова представництва ЄС в Україні підкреслив, що наступним етапом після завершення переговорів стане відповідна ратифікація угоди в уряді України.

"Після завершення переговорів, коли дві сторони виклали всі свої цілі і застереження і, звичайно ж, досягли консенсусу щодо положень угоди, зокрема, по кожній із статей договору, тоді договір підписується і проходить процес ратифікації, який може тривати досить довго", - пояснив він.

У свою чергу, заступник міністра економіки України Валерій П'ятницький розділив думку голови представництва Єврокомісії: "Українська сторона також очікує підписання даного документа до кінця поточного року".

Крім того, останнім часом діяльність профільних робочих груп проходить дуже активно, додав П'ятницький.

За його словами, уряд докладає всіх зусиль для максимальної співпраці з бізнесом в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: