"Київенерго" може отримати понад мільярд гривень збитків?

Вівторок, 19 травня 2009, 19:27

Збитки ВАТ "Київенерго" за підсумками 2009 року через різницю між діючими тарифами на теплову енергію і собівартістю її виробництва можуть скласти 1,14 млрд. гривень.

Про це на засіданні колегії Міністерства палива та енергетики заявив голова правління енергокомпанії Едуард Соколовський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такий прогноз розрахований з урахуванням планованих доходів "Київенерго" при введенні у столиці нових тарифів компанії на послуги з теплопостачання.

Соколовський також зазначив, що у разі збереження діючого тарифу на теплову енергію, яка відпускається компаніям, збитки підприємства за підсумками року сягнуть 1,4 млрд. гривень.

Реклама:

У той же час, за даними першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолія Голубченка, збитки "Київенерго" у 2009 році з урахуванням введення нових тарифів не перевищать 800 млн. гривень.

Як відомо, різницю між діючим тарифом і економічно обгрунтованими тарифами на виробництво теплової енергії, згідно з чинним законодавством, мають компенсувати місцеві влади, які затверджують відповідний тариф.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані у столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!