"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент не визнав мікропідприємців

Вівторок, 19 травня 2009, 19:12

Верховна рада відмовилася визначати поняття суб'єкта мікропідприємництва.

За проект змін до низки законів щодо визначення поняття суб'єкта мікропідприємництва №3461 в першому читанні проголосували всього 47 народних депутатів з 441 зареєстрованих у залі.

За те, щоб направити законопроект на повторне перше читання, проголосували 164 народних депутата.

Законопроектом, зокрема, пропонувалося доповнити Господарський кодекс України положенням про те, що суб'єкти господарювання в залежності від кількості працюючих та обсягу валового доходу від реалізації за рік відносяться до суб'єктів мікропідприємництва, малого, середнього або великого підприємництва.

Реклама:

Суб'єктами мікропідприємництва пропонувалося визначити фізичних осіб, що зареєстровані як підприємці, у яких середня кількість працюючих за звітний період (календарний рік) не перевищує 10 осіб, а обсяг річного валового доходу не перевищує суми, еквівалентної 2 млн. євро за середньорічним курсом НБУ.

Суб'єктами малого підприємництва, згідно з законопроектом, є фізичні особи-підприємці, у яких кількість працюючих не перевищує 50 осіб, а обсяг річного валового доходу не перевищує суми, еквівалентної 10 млн. євро, а також юридичні особи-підприємці з такими ж річними показниками.

Суб'єктами великого підприємництва є фізичні особи, у яких кількість працюючих перевищує 250 чоловік, а обсяг валового доходу від реалізації продукції, робіт, послуг за рік перевищує суму, еквівалентну 50 млн. євро.

Інших суб'єкті господарювання автори законопроекту віднесли до середнього бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: