"Енергоатом" має намір постачати електроенергію в Росію

Вівторок, 19 травня 2009, 16:07
Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" веде переговори про організацію експортних поставок електроенергії, виробленої на українських атомних електростанціях, до Росії.

Як повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський журналістам у вівторок, в даний час ведуться переговори з низкою російських компаній, зокрема, із ЗАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС", передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

У той же час, він не зміг уточнити ціну, за якою НАЕК готовий експортувати електроенергію до Росії.

При цьому він зазначив, що ціна на електроенергію, яка планується продавати на експорт, повинна бути вище відпускної ціни на електроенергію, яку встановлює Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ), оскільки діючий тариф в повній мірі не покриває собівартість її виробництва.

У свою чергу, міністр палива та енергетики Юрій Продан нагадав журналістам, що крім "Енергоатому", переговори з експорту української електроенергії веде НАК "Енергетична компанія України".

При цьому він зазначив, що переговори між цими двома держкомпаніями на сьогодні є малоперспективними, оскільки нинішні нормативні документи не дозволяють продавати на експорт українську електроенергію за цінами, що склалися на оптовому ринку України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: