Київському метро не вистачає коштів

Вівторок, 19 травня 2009, 14:50

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" має брак грошей.

Коштів не вистачає навіть на нормативні ремонти та експлуатацію систем метро, пише видання "Дело".

Як повідомили в адміністрації метрополітену, брак фінансування призводить до погіршення стану колії, тунелів, рухомого складу, ескалаторів, систем енергоживлення, сигналізації, електромеханічного господарства.

Втім, підкреслюють у "Київському метрополітені", в січні-березні в цілому були забезпечені безпечні перевезення пасажирів.

Раніше працівники підземного транспорту заявляли, що їм вистачає грошей тільки на зарплату, оплату електроенергії та ремонт. При цьому доходи київського метрополітену становлять 41-42 млн. грн. в місяць.

Керівник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников заявив, що зниження тарифу спричинить недоотримання підприємством близько 100 млн. гривень у 2009 році.

Нагадаємо, у січні київський мер Леонід Черновецький підписав розпорядження про зниження тарифів на проїзд у метро до 1,7 гривні.

Як повідомлялося, у Києві на будівництво і розвиток метрополітену в 2009 році передбачено освоїти 1 млрд. 790,1 тис. грн., У тому числі з міського бюджету - 422,5 млн. грн., З державного бюджету - 457 млн. грн. , коштів кредиту - 805,7 млн. грн. та засобів підприємства - 105 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: