Ахметов хоче більше в "Дніпроенерго"

Понеділок, 18 травня 2009, 15:13

Група "Метінвест" зацікавлена нарощувати свої активи в "Дніпроенерго".

Про це в інтерв'ю "Инвестгазете" повідомив генеральний директор компанії System Capital Management Олег Попов, відповідаючи на питання, у приватизації яких об'єктів СКС готова брати участь.

"Якщо чесно, я не упевнений, що приватизація в 2009 році взагалі буде проводитися. Тому що західні інвестори від України відвернулися, а у внутрішніх, виявляється, немає достатньо грошей для того, щоб щось купити. Але ми будемо активно брати участь у приватизації. Насамперед СКМ цікавлять об'єкти, які відповідають нашим основним напрямкам бізнесу", - відзначив він.

"В енергетиці - "Дніпроенерго". Якщо держпакет цього підприємства буде виставлений на продаж і умови нас влаштують, то ми будемо брати участь у конкурсі. Що стосується телекомунікацій, то про приватизацію "Укртелекому" говорять уже років десять - цього року ювілей. Тому будемо обговорювати дане питання тільки після того, як компанію виставлять на продаж", - додав Попов .

Реклама:

На питання, чи влаштовує СКМ нинішній розклад сил на "Дніпроенерго", Попов сказав, що вони задоволені тим, що ситуація стабілізувалася.

"Що стосується розкладу сил на сьогодні, то що добре для підприємства, добре і для нас як досить великого, хоча і міноритарного акціонера (у даний час ДПЕК належать близько 45% акцій, 50% + 1 акція - у держави), - відзначив він.

"Зараз на підприємстві ситуація стабілізувалася - і держава, і міноритарні акціонери знову одержали можливість брати участь в управлінні "Дніпроенерго". Підприємству вже не загрожує банкрутство, воно зможе нормально працювати в умовах кризи. Держава й інші акціонери одержать до червня дивіденди", - додав він.

"Хоча суди ще не закінчені, нормальній роботі "Дніпроенерго", сподіваюся, це вже не завадить. Обсяг роботи, яка нами має бути зроблена, колосальний. І ми готові продовжувати інвестувати в "Дніпроенерго" - не менш 1,1 млрд. грн. Це додатково до того мільярда, який ми уже вклали", - сказав Попов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: