В Партії регіонів порахували: кожен українець втрачає 173 гривень щодня

Понеділок, 18 травня 2009, 13:09

"Регіонали" вимагають перегляду Державного бюджету на 2009 рік та прожиткового мінімуму.

Про це на засіданні погоджувальної ради заявив заступник лідера фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Єфремов нагадав, що Держбюджет повинен бути переглянутий за підсумками I кварталу.

"Наші колеги з фракції БЮТ виступили минулого тижня із заявою, в якій розповіли, як добре працює уряд, і про те, що всі заважають цього уряду працювати, а результати у нас прекрасні". Після цього, нагадав Єфремов, з'явився лист, з яким звернулася прем'єр-міністр Тимошенко до парламенту.

Реклама:

"(Тимошенко) розповіла, що стан справ в державі катастрофічний, і що необхідно вживати термінових заходів з цього питання. У зв'язку з цим вона вважає неможливим розглядати зміни до Держбюджету", - сказав він.

Єфремов зазначив, що не бачить логіки в цьому листі, оскільки катастрофічне становище саме і вимагає перегляду бюджету.

За його словами, щодня через те, що бюджет не переглядається, кожен українець втрачає 173 гривень.

"Можливо, для когось це дрібниця. Але для тих людей, які отримують невелику заробітну плату або пенсію, це досить пристойна сума. І в умовах, коли Національний банк накачує нашу систему неотовареними грошима, напевно, логічно було б і морально було б з боку уряду поставити питання про перегляд мінімального прожиткового мінімуму для того, щоб підвищувати і пенсії, і заробітні плати, тому що люди втрачають на інфляції дуже і дуже багато", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: