У БЮТ знову згадали про "Інтер"

Понеділок, 18 травня 2009, 12:59

Фракція БЮТ вимагатиме, аби у вівторок Верховна рада розглянула питання щодо створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування розслідування обставин смерті народного депутата IV скликання Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телеканалу "Інтер".

Про це заявив на брифінгу член фракції БЮТ Володимир Пилипенко, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Пилипенка, згідно з даними Генеральної прокуратури, довіреність, на підставі якої відбувся перехід права власності на акції телеканалу "Інтер", підписував не Плужников.

При цьому депутат спростував інформацію, яка поширювалася у ЗМІ, про те, що начебто Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу з цього питання.

Реклама:

Він наголосив, що слідчі Генеральної прокуратури, які займаються сьогодні розслідуванням цієї справи, довели до генпрокурора, що на них з боку першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського чиниться тиск для закриття цієї кримінальної справи.

"Усім цим повинна і буде займатися слідча комісія", - сказав депутат.

Він також зауважив, що на сьогодні практично усі фракції парламенту погоджуються з необхідністю створення цієї комісії і вже запропонували до її складу своїх представників.

Як відомо, народний депутат, головний акціонер і співзасновник телеканалу "Інтер" Ігор Плужников помер 22 червня 2005 року в Німеччині від гострого інфекційного гепатиту.

За офіційною інформацією, Плужников володів 71% акцій телеканалу "Інтер".

Незабаром вдова Плужникова Світлана продала 61% компанії нинішньому першому заступнику голови Служби безпеки України Валерію Хорошковському.

Згідно з розслідуванням деяких ЗМІ, угоду про продаж каналу було укладено 19 квітня 2005 року, а активні дії щодо зміни власності "Інтера" збіглися з раптовою хворобою і смертю Плужникова.

Політики, зокрема Володимир Сівкович (Партія регіонів), зверталися до СБУ та Генпрокуратури з вимогою розслідувати обставини смерті Ігоря Плужникова, пов`язуючи його смерть з нібито невдалою угодою з продажу контрольного пакету акцій "Інтера".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: