"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР прокредитує "Укрексімбанк" на 250 мільйонів

Субота, 16 травня 2009, 16:14

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує надати субординований кредит на суму 250 млн. дол. "Укрексімбанку" для підтримки кредитування реального сектора економіки.

Про це йдеться в поширеному в суботу прес-релізі ЄБРР, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Десятирічний кредит для поповнення капіталу зміцнить базу капіталу "Укрексімбанку" та підтримає безперервне кредитування українських підприємств. Проект є невід'ємною частиною роботи ЄБРР щодо подолання фінансової кризи в Україні, що стосується участі в рекапіталізації життєздатних і системно важливих банків в країні", - відзначається в прес - релізі.

Частина коштів кредиту, до 50 млн. дол., буде використовуватися для фінансування проектів енергетичної ефективності. Також передбачається, що ще не менш ніж 50 млн. дол. буде виділено експортно-орієнтованим компаніям України.

За словами директора ЄБРР в Україні Андре Куусвека: "Проект буде підтримувати один з найважливіших банків в країні і установа, що має широку клієнтську базу в промисловості. Проект допоможе покращити загальну довіру ринку до банківського сектору".

Проект відповідає активному і гнучкого підходу, який ЄБРР розробляє з метою підтримки банківського сектора України і її економіки в цілому в рамках реагування на економічну кризу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!