"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пинзеник вважає, що секторам економіки треба дати "поштовх"

Субота, 16 травня 2009, 13:44

Для подолання кризи необхідно додатково допомогти і ввести пряме дотування кредиту на житло.

Так вважає екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, пише видання "Зеркало недели".

"Я не розумію, навіщо в парламенті розглядати закони про підтримку суднобудування, автомобілебудування. Що це дає? Здійснити хоч на десять тисяч більше автомобілів, але який в цьому сенс, якщо немає покупця? Адже проблема зараз не у виробництві, а в споживанні", - зазначив він.

За словами екс-міністра фінансів, крім банківського сектора, який має потребу в якнайшвидшому пожвавленні й відновленні кредитування, необхідно відновлювати споживання в тих секторах, де стався найбільший обвал, - металургії та будівництві.

Реклама:

Зокрема, він переконаний, що Україна має достатньо потужностей для нарощування виробництва на металургійних підприємствах, потрібно лише вирішити питання із замовником.

"Каналізаційні труби міняти потрібно? Майже щоденно чуєш про те, що в Україні щось десь провалилося, всі міста стоять на прогнилих трубах. Трубне виробництво споживає багато металу, тому це поштовх для відновлення обсягів на металургійних підприємствах", - відзначив Пинзеник .

Крім того, на його думку, у кризовій ситуації доцільним було б ввести пряме дотування кредиту на житло, наприклад, на два роки.

"Якщо людина бере кредит, то в перший рік 20% тіла кредиту гасить уряд. Потрібно дати секторам поштовх до зростання, і ці заходи викличуть ланцюгову реакцію", - запропонував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: