"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" запевняє, що в боргу не залишиться

Субота, 16 травня 2009, 11:48

НАК "Нафтогаз України" має достатні резерви, щоб виконати всі свої зобов'язання перед іноземними інвесторами і кредиторами.

Про це в інтерв'ю "Зеркало недели" заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України", що відповідає за фінансово-економічний блок, Юрій Колбушкін.

При цьому він, пославшись на комерційну таємницю, відмовився прокоментувати заяви Рахункової палати, яка проводила аудит компанії, про те, що заборгованість "Нафтогазу" по кредитах перевищує 35 млрд. грн.

Водночас Колбушкін зазначив, що вдатися до серйозних фінансових запозичень компанію змусив брак обігових коштів, зумовлений невчасними та на низькому рівні розрахунками за газ, та ще помножений на різницю в ціні купівлі імпортного газу та його реалізації окремим категоріям споживачів усередині країни.

Реклама:

"Збереження рентабельності та недопущення збитковості діяльності "Нафтогазу" потребує істотного збільшення цін і тарифів, що обов'язково призведе до різкого погіршення матеріального становища більшої частини населення України", - пояснив Колбушкін.

"А оскільки ми соціально орієнтована держкомпанія, нам доводиться вдаватися до настільки серйозних фінансових запозичень", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!