"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенка тривожить ініціатива "Газпрому" розрахуватися за транзит газу наперед

П'ятниця, 15 травня 2009, 16:11

Президент Віктор Ющенко побоюється можливої втрати Національною акціонерною компанією "Нафтогаз Україна" активів через одержання авансу від російського "Газпрому" за транзит газу.

Про це він сказав журналістам у Швейцарії, повідомляє агентство "Українські новини".

"Мене тривожить ситуація, пов'язана з ініціативою про можливості "Газпрому" розрахуватися за транзит газу наперед. Мене це не влаштовує, тому що це суперечить моїм директивам і досягнутим домовленостям", - сказав він.

"Це може призвести до того, що, відповідно до міжнародного права, виникнуть претензії до активів НАК "Нафтогазу" та їх трансформації у власність нерезидентів України", - додав Ющенко.

Реклама:

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" виключає, що через одержання від "Газпрому" авансу за послуги із транзиту, що буде використано для фінансування накачування газу в підземні сховища, НАК може зазнати збитків.

"Нафтогаз" разом з російським "Газпромом" розробляють механізм, відповідно до якого НАК буде накачувати газ у підземні сховища в 2009 році за рахунок частини коштів, які будуть отримані від транзиту російського газу в майбутніх періодах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!