"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Ахметова бере тайм-аут для розрахунку за боргами

П'ятниця, 15 травня 2009, 11:30

Перший український міжнародний банк (ПУМБ) в перші дні травня направив власникам його нот участі в кредиті (LPN) на 275 млн. дол. повідомлення про намір реструктуризувати ці зобов'язання з проханням надати чотири місяці на підготовку остаточної пропозиції.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку.

За їхніми словами, в документі банк відзначає, що через складну економічну ситуацію в країні та світі його поточної ліквідності недостатньо, щоб здійснити всі виплати на цей рік розміром 450 млн. дол., хоча рівень його адекватності капіталу знаходиться на дуже високому рівні - 21,4%.

Як повідомили оператори ринку, для формулювання пропозиції кредиторам про рефінансування боргу ПУМБ вибрав в якості фінансового радника HSBC Bank, юридичного - Clifford Chance, а також залучив для незалежної оцінки бізнесу Ernst & Young.

За словами учасників ринку, ПУМБ пояснює свої дії бажанням забезпечити рівний і справедливий підхід до всіх кредиторів та уникнути введення тимчасової адміністрації до банку, що може супроводжуватися мораторієм на виконання його зобов'язань.

При цьому в поширеному документі банк наголошує, що буде і надалі здійснювати всі процентні і купонні виплати.

У прес-службі ПУМБу агентству підтвердили напрям листів подібного змісту на адресу Standard Vank Plc і BNY Corporate Trustee Services Limited.

"Слід відзначити, що це - необхідний етап нормального переговорного процесу. Чотири місяці - це період "без рішень", тобто той час, коли будуть досягнуті всі домовленості. Це також нормальна практика", - сказали в банку.

У прес-службі також підтвердили участь у цьому процесі компаній HSBC, Ernst & Young та Clifford Chance.

"Дійсно, банк зараз веде переговори з низкою іноземних кредиторів про одержання рефінансування. Це, без сумніву, позитивно відбивається на позиціях банку, а також у подальшому допоможе нам підтримувати наших клієнтів і захищати їх інтереси. До того ж ми повністю і без затримок виконуємо всі зобов'язання перед вкладниками і своєчасно здійснюємо всі процентні платежі банкам-кредиторам", - підкреслили в прес-службі ПУМБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: