Китай лідирує за кількістю IPO на ринку

Четвер, 14 травня 2009, 18:10

Компанія "Ернст енд Янг" презентувала звіт про активність на глобальному ринку IPO за 2008-2009 роки, що містить докладний аналіз основних подій на світових ринках IPO протягом 2008 і в першому кварталі 2009 років.

Різкий спад економіки призвів до скорочення активності на глобальному ринку 2008 року більше ніж удвічі, порівняно з 2007 роком.

У зв'язку з глобальною переоцінкою активів жоден ринок IPO не залишився ізольованим від фінансової кризи.

"Ернст енд Янг" також повідомляє, що незважаючи на економічні труднощі, США віручілі більше за всіх коштів.

Реклама:

На частку США припадає 27% капіталу, вирученого на глобальних ринках IPO 2008 року. Після стабілізації ринків першими, вважають в "Ернст енд Янг", ймовірно, розмістять свої акції компанії із відомими брендами та такі, що демонструють високі темпи зростання і пов'язані з технологіями очищення чи біотехнологіями.

Незважаючи на стрімке падіння фондового ринку, Китай здійснив більшу частину ІРO, йдеться в звіті.

2008 року Китай лідірував за кількістю IPO на ринку, провівши приватизацію 22 державних підприємств. Після відродженя ринку першими можуть почати розміщення акцій середні компанії з надійними грошовими потоками сектору з виробництва продуктів харчування і напоїв, сектору комунальних послуг і телекомунікацій.

На лондонській біржі лідірувалі ринки, що розвиваються. Сім з десяти найбільших IPO були проведені компаніями з ринків, що розвиваються, зокрема з країн, що займають видобутку нафти і виробництвом споживчих товарів, наголошується в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: