ФДМ змінив інвестзабов'язання "Arcelor Mittal Кривий Ріг"

Четвер, 14 травня 2009, 17:54
Фонд держмайна України та власники ВАТ "Криворізький гірничо-металургійного комбінату "Arcelor Mittal Кривий Ріг"(раніше ВАТ" Криворіжсталь") підписали зміни до договору купівлі-продажу підприємства, згідно з яким виконання низки інвестиційних зобов'язань відкладено на період фінансово-економічної кризи.

Відтепер власники підприємства мають право відкласти інвестиції у технічне переобладнання заводу.

У той же час, вони виконуватимуть повною мірою соціальний блок забов'язань та продовжуватимуть робити інвестиції у екологічну безпеку.

"Власник погодився на період дії обставин забезпечити в повному обсязі виконання всього соціального блоку забов'язань, включаючи збереження штатної чисельності, своєчасну виплату заробітної плати", - зазначається у прес-релізі ФДМ.

Термін дії соціальних забов'язань продовжено включно до 2011 року (за договором він мав закінчитися вже у 2010 році).

Реклама:

"Відкладено великі інвестиції, які стосуються збільшення потужностей (...) довгострокове бачення - воно залишається незмінним, але необхідно визначити пріоритети", - заявив після підписання документу гендиректор ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Жан Жуе на прес-конференції.

Призупинена реконструкція доменних печей, які підприємство вже зупиняло в кінці минулого року через відсутність попиту на продукцію, відкладено будівництво аглофабрики.


ФДМ щоквартально відслідковуватиме основні показники виробничої діяльності підприємства з показниками за друге півріччя 2005 року, які передували продажу пакета акцій. Участь у роботі візьме також держпідприємство "Укрзовнішекспертиза".

"Будуть відслідковуватися аналогічні показники на світовому ринку сталі, і щойно поточні показники зрівняються з даними за 2005 рік, дію змін буде припинено", - пояснив начальник департаменту договірного менеджменту ФДМ Юрій Нікітин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: