Суд скасував рішення про ліквідацію "Укртатнафти"

Четвер, 14 травня 2009, 17:41

Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення господарського суду Києва про ліквідацію ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчук Полтавської обл.).

Про це повідомив агентству "Інтерфакс Україна" прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді.

"Суд частково задовольнив апеляційні скарги Міністерства палива та енергетики та Кабінету міністрів, скасувавши рішення суду першої інстанції про ліквідацію "Укртатнафти", -

Відповідне рішення було прийняте 14 травня поточного року.

Реклама:

Як повідомлялося, Апеляційний господарський суд Києва 28 квітня оголосив перерву в справі про ліквідацію "Укртатнафти" до 14 травня.

Перерву в справі було оголошено для більш детального вивчення судових матеріалів і позицій сторін.

У вересні 2008 року Господарський суд Києва за позовом Генеральної прокуратури України виніс рішення про ліквідацію ЗАТ "Укртатнафта".

У ВАТ "Татнафта" (РФ) заявили про намір оскаржити це рішення в апеляційній інстанції.

За словами начальника юридичної служби управління стратегічного планування "Татнафти" Марії Савелової, українська Генпрокуратура спочатку виступала в інтересах Кабінету міністрів, але в процесі й уряд, і Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" свої позовні вимоги відкликали.

У той же час Генпрокуратура була одностайною з міноритарним акціонером - компанією ТОВ "Корсан", яка представляє групу "Приват", - і наполягла на розгляді позову, в результаті чого було винесене рішення про ліквідацію однієї з найбільших компаній України всупереч позиції її основних акціонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: