Ющенко створив групу наглядачів за модернізацією труби

Четвер, 14 травня 2009, 14:23 -

Президент Віктор Ющенко створив робочу групу з моніторингу реалізації спільної заяви за результатами міжнародної конференції ЄС-Україна з модернізації української газотранспортної системи (ГТС).

Відповідний указ розміщений на офіційному веб-сайті президента.

Згідно з документом, уряду доручено подати в тижневий термін пропозиції щодо персонального складу робочої групи, а також розробити і затвердити протягом місяця необхідні заходи щодо модернізації української ГТС.

Зокрема, уряд має визначити порядок залучення замовників, підрядних організацій та інвесторів щодо виконання проектів, провести попередні консультації і визначити потенційних партнерів, в тому числі інвесторів, з реалізації конкретних інвестиційних проектів, а також визначити особливості розробки та затвердження технічних завдань і попередніх кошторисів на реалізацію проектів.

Реклама:

Крім того, президент доручив уряду підготувати та затвердити до кінця 2009 року ТЕО і уточнити кошторис на реалізацію відповідних проектів, а також укласти договори між замовниками, інвесторами та виконавцями інвестпроектів з модернізації української ГТС.

Ющенко також доручив щомісяця надавати інформацію про хід виконання заходів щодо реалізації спільної заяви, за результатами міжнародної конференції ЄС-Україна.

Як повідомлялося, за підсумками інвестконференції, яка відбулася 23 березня в Брюсселі, була підписана Спільна декларація ЄС, України та міжнародних фінансових організацій, яка визначатиме основу для надання інвестицій для модернізації української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: