"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна не зможе продати "Одесаобленерго" у травні

Четвер, 14 травня 2009, 13:44

Фонд державного майна (ФДМ) України призупинив продаж блок-пакета акцій ВАТ "Одесаобленерго" у зв'язку з тим, що НАК "Енергетична компанія України" не передала фонду акції обленерго.

Про це заявив директор департаменту продажів акцій на фондових ринках і проведення аукціонів ФДМ Юрій Яковлєв, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні акції п'яти обленерго передані фонду, а акції "Одесаобленерго" нам ще не переведені", - сказав він.

За словами Яковлєва, ФДМ у четвер зареєструє відповідний наказ, підписаний головою Фонду, який буде опублікований на веб-сайті відомства.

Реклама:

Він уточнив, що торги припинені до того моменту, поки ці акції не будуть на рахунках Фонду держмайна.

"Ми повинні будемо заново дати публікацію, щоб не було ніяких звинувачень. А оскільки після моменту публікації має пройти 30 днів, то у травні торгів по "Одесаобленерго" вже не буде", - пояснив він.

Як повідомлялося, ФДМ раніше оголосив, що 25,01% акцій "Одесаобленерго" буде виставлено на продаж на біржових торгах 19 травня.

Також Фонд держмайна виставив на продаж на біржах 25,02% акцій "Прикарпаттяобленерго" (торги - 15 травня), і по 25% +1 акція "Полтава-" (20 травня) і Сумиобленерго "(22 травня).

На торгах фондової біржі "Іннекс" (Київ) 29 квітня поточного року ФДМ продав 26,98% акцій ВАТ "Львівобленерго" ТОВ "Тект-Трейд" за 197 млн. 852 тис. 283,72 гривень. Компанія виступила кінцевим покупцем пакету акцій обленерго.

14 травня ФДМ продав на торгах Київської міжнародної фондової біржі 25% +1 акцію енергопостачальної компанії ВАТ "Чернігівобленерго" за 223 млн. 423,007 тис. гривень 43 коп. компанії ТОВ "Он-лайн Капітал".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: