42 фінські компанії зацікавлені у веденні бізнесу в Україні

Четвер, 14 травня 2009, 09:04

У веденні бізнесу в Україні зацікавлені 42 фінські компанії.

Про це заявив виконавчий віце-президент Finpro Юкка Сало під час фінсько-українського бізнес-форуму, організованого Європейською бізнес асоціацією спільно з Finpro, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, 42 фінських компанії, які беруть участь у бізнес-форумі, зацікавлені в тому, щоб почати новий бізнес в Україні або розвинути той, що існує.

Лідер бізнес-делегації, президент і виконавчий директор корпорації "Раутарууккі" Сакарі Таммінен додав, що учасники делегації готові не тільки до обговорення імпорту й експорту, а й до підписання контрактів, ліцензійної діяльності, створення спільних підприємств з українськими компаніями.

Реклама:

Як відзначив міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Пааво Вяюрюнен, на українському ринку працюють близько 80 фінських компаній.

За його словами, вступ України до СОТ є однією з причин зацікавленості фінських компаній у розвитку бізнесу і підвищення довіри до країни.

Серед проблем, з якими зустрічаються фінські компанії в Україні, Вяюрюнен назвав часті зміни і непрозорість законодавства, елементи корупції на всіх етапах ведення бізнес-операцій.

При цьому він відзначив, що питання повернення ПДВ компаніям має вирішуватись автоматично, його рішенням не повинен займатися уряд.

Фінські підприємства також "дратує" процедура надання дозволу іноземним компаніям для роботи в Україні.

На думку Вяюрюнена, однією з можливостей для українсько-фінської співпраці могла б стати переробка відходів для палива, щоб розвивати енергоефективні технології.

Він додав, що застосування чистих технологій - одна зі сфер діяльності, що активно розвиваються у Фінляндії, оскільки вони сприяють збереженню навколишнього середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!