Кабмін призначив відповідальних за термінал у Борисполі

Четвер, 14 травня 2009, 08:36 -

Кабінет міністрів визначив турецьку компанію "Догуш Іншаат" відповідальною за будівництво термінального комплексу D державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Про ухвалення такого рішення заявив міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський, повідомляє прес-служба міністерства.

"Вона буде оператором, одержуватиме всі гроші і здаватиме роботи", - сказав Вінський.

Згідно з повідомленням, цей документ є "просто підтвердженням позиції" щодо підрядника будівництва.

Реклама:

Як відомо, у липні 2008 року був визначений переможець тендеру на будівництво терміналу D в "Борисполі" - турецька група Dogus/Alarko/YAD.

Контракт на будівництво між державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і головним підрядником - турецькою компанією "Догуш Іншаат" був підписаний 26 вересня 2008 року.

Вартість контракту на будівництво терміналу D становить 377 млн. доларів, з них 167 млн. доларів - японська кредитна лінія і 210 млн. доларів - власні кошти ДП МА "Бориспіль".

Проектом термінального комплексу передбачене будівництво пасажирського терміналу, перону для повітряних суден, автомобільних доріг, автомобільної естакади, стоянок для автотранспорту, резервуару-накопичувача дощових стоків й інших виробничо-технологічних об`єктів.

Пропускна спроможність терміналу D становитиме до 3 тисяч людей на годину.

Введення в експлуатацію терміналу разом з наявними потужностями аеропорту забезпечить обслуговування "Борисполем" 8,1 млн. пасажирів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: