Парламент буде вимагати звіт про рекапіталізацію банків?

Середа, 13 травня 2009, 17:17
Проблеми приватних банків не повинні вирішуватися виключно за рахунок держави.

Таку думку висловив у коментарі Економічній правді секретар комітету з питань фінансів і банківської діяльності Верховної ради Юрій Полунєєв.

За його словами, в процесі рекапіталізації повинен дотримуватися баланс між внеском уряду, який оперує грошима платників податків, і приватних акціонерів банку.

"У якій пропорції, підлягає обговоренню. Можливо, на кожну гривню держави повинні припадати 30-40 копійок приватного капіталу. Але я чітко знаю настрої депутатів - вони вважають, що держава не повинна покривати грошима платників податків прорахунки приватних власників", - відзначив депутат.

Також, за словами Полунєєва, парламент буде наполягати на запровадженні чітких критеріїв входу і виходу держави в капітал банків.

Реклама:

"Цілком очевидно, що з часом уряд повинен продати банки приватним інвесторам", - підкреслив він.

Полунєєв припустив, що в найближчому майбутньому парламент попросить Міністерство фінансів і Національний банк доповісти про хід процесу рекапіталізації.

"Це питання вже обговорювалося в кулуарах. Депутати хочуть знати, які підходи застосовуються при рекапіталізації банків", - підкреслив секретар фінансового комітету Верховної Ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!