Swedbank об'єднає підконтрольні українські банки

Середа, 13 травня 2009, 15:24

Підконтрольні шведському Swedbank українські Сведбанк і "Сведбанк Інвест" (обидва - Київ) мають намір об'єднатися в одну юридичну особу.

Питання про приєднання до Сведбанку акціонери "Сведбанк Інвест" розглянуть на загальних зборах 15 червня 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Акціонери також мають намір розглянути питання про припинення діяльності банківської холдингової групи "Сведбанк Фінанс".

Також на загальних зборах 15 червня акціонери Сведбанку розглянуть питання про приєднання "Сведбанк Інвест".

Реклама:

Відповідно до повідомлення, Сведбанк перетворюється на публічне акціонерне товариство, а "Сведбанк Інвест" - в приватне акціонерне товариство.

Раніше повідомлялося, що Swedbank у зв'язку зі значною економічною кризою в Україні відмовився від раніше озвучених досить агресивних планів розвитку в країні.

Swedbank, зокрема, заявив про намір посилити ризик-менеджмент і досягти економії на масштабах шляхом підготовки до об'єднання двох підконтрольних йому українських банків.

Крім того, шведський банк планує скорочувати витрати в Україні, сповільнить відкриття нових представництв, продовжить їх реструктуризацію та модернізацію.

ВАТ "Сведбанк" (раніше - ТАС-Комерцбанк) працює на ринку України з 1991 року. На 1 січня 2009 року його найбільшим акціонером був Swedbank (Швеція, 99,9991%).

ЗАТ "Сведбанк Інвест" (раніше - ТАС-Інвестбанк) засновано в 1996 році. Його єдиним акціонером на 1 січня 2009 року був Сведбанк (100%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: