Німеччина бачить в Україні економічного партнера

Середа, 13 травня 2009, 10:50

Уряд Німеччини бачить в Україні успішного економічного партнера, який має велике значення для зростання експортних поставок.

Про це у вівторок в Сімферополі, виступаючи на відкритті німецько-кримського бізнес-форуму, заявив начальник Департаменту федерального міністерства економіки та фінансів Німеччини Петро Лоренц, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Наш уряд бачить в Україні особливо успішного економічного партнера, який має велике значення для експорту. Наш обсяг експортних поставок (в Україну) перевищив 8 млрд євро", - заявив він.

При цьому Лоренц зазначив, що з огляду на те, що Україна є другою за величиною країною в Європі, то Україна є таким же важливим зовнішньоекономічним партнером з точки зору обсягу експорту, як і Росія в Європі.

"Україні має потужний ринок, який необхідно досліджувати і який необхідно освоювати", - відзначив він.

На думку Лоренца, співпраця німецьких та українських бізнесменів надає для цього унікальний шанс.

Реклама:

У той же час, відзначив представник Федерального міністерства економіки та фінансів Німеччини, перед Україною стоїть важливе завдання модернізації економіки.

"Ця задача також охоплює і інфраструктуру. Це та завдання, яке має вирішити вся країна. І в цьому процесі Україна повинна сама заробити кожен долар, кожну гривню і кожне євро, які вона витратить на досягнення цих цілей для того, щоб українські товари були конкурентоспроможними на ринку ", - сказав Лоренц.

У рішенні задач модернізації економіки України можуть допомогти німецькі підприємці, оскільки, як зазначив він, "Німеччина має дуже потужний економічний потенціал у всіх галузях".

Зокрема, особливо важливим, зазначив Лоренц, було б співробітництво між Німеччиною й Україною в питаннях економії енергоресурсів та енергозбереження, а також дослідження альтернативних джерел енергії.

Ще одна галузь, в якій можливе співробітництво між німецькими та українськими бізнесменами, за словами Лоренца, це модернізація комунального господарства, зокрема санація великопанельних будівництв в Україні, які відносяться до часів соціалізму.

Третьою важливою галуззю співпраці Лоренц назвав участь німецьких бізнесменів у будівництві доріг.

"У нас є проекти, які ми збираємося здійснити в кооперації з державними та приватними інвесторами", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: