"Нафтогаз" заперечує свою "непрозорість"

Середа, 13 травня 2009, 08:44

НАК "Нафтогаз України" вважає, що інформація прес-служби Рахункової палати України про непрозорість діяльності НАК є такою, що маніпулює бухгалтерськими даними та завдає шкоди інтересам компанії.

Про це йдеться в повідомленніі прес-служби компанії.

Положення, викладені у повідомленні прес-служби Рахункової палати спотворюють реальну ситуацію щодо господарської діяльності НАК "Нафтогаз України".

Компанія наголошує, що з 2004 року щорічно проходить бухгалтерський аудит за міжнародними стандартами, що проводиться компанією Ernst&Young. Дані звіти розміщено на сайті НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

НАК "Нафтогаз" звертає увагу на те, що згідно із положеннями ст. 14 Закону України "Про рахункову палату" посадові особи апарату Рахункової палати та особи, які залучаються нею до роботи в процесі здійснення своїх функцій і повноважень несуть відповідальність за порушення законодавства про розголошення таємниці, яка охороняється законом.

В повідомленні вказується, що НАК постійно перевіряється представниками урядових та парламентських контролюючих органів та на сьогодні є однією з найпрозоріших та найвідкритіших державних компаній.

Компанія повністю виконує всі, іноді суперечливі, вимоги законодавства та судові рішення прийняті в безапеляційних інстанціях. Тому звинувачення НАК "Нафтогаз України" з боку Рахункової палати є безпідставними та тенденційними.

Як повідомлялося, за інформацією Рахункової палати, фіінансово-господарська діяльність НАК "Нафтогаз України" має закритий, непрозорий характер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!