"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's знизило рейтинги 19 українських банків

Вівторок, 12 травня 2009, 19:56

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило глобальні рейтинги зобов'язань в іноземній валюті 19 українських банків з "B2" до "B3" після відповідного зниження рейтингу зобов'язань українських банків в іноземній валюті, здійсненого раніше у вівторок.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби агентства.

Згідно з повідомленням, слідом за рейтинговими діями по відношенню до України воно також відповідним чином знизило рейтинги боргу в іноземній валюті п'яти українських банків ("Форум", "Приватбанк", "Укрексімбанк", "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк") з "Ba3" до "B1", що відповідає новій стелі рейтингу країни.

Крім того агентство знизило рейтинги боргу у місцевій валюті з "Baa3" до "Ba1" ще для двох банків: Укрсоцбанку та Райффайзен Банк Аваль, при цьому для останнього знижений також і рейтинг за національною шкалою - з "Aaa.ua" до "Aa1.ua".

Реклама:

Прогнози рейтингів у іноземній валюті у всіх випадках залишаються "негативними".

Moody's нагадує, що такі рейтингові дії викликані хиткістю банківської системи і макроекономічної ситуації в країні, політичною невизначеністю і жорстким регулюванням капітальних операцій з боку Нацбанку.

До числа 19 банків, яким знижено рейтинг, увійшли "Каліон Банк Україна", Донгорбанк, ПУМБ, "Форум", "ING Банк Україна", "Хрещатик", "OTP Банк Україна", "Південний", Правекс-Банк, Приватбанк, "Райффайзен Банк Аваль", "Ощадбанк", дочірній банк "Сбєрбанку Росії", "Сведбанк Інвест", "Сведбанк", "Укрексімбанк", "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк" і "VAB Банк".

Як повідомлялося, у вівторок міжнародне рейтингове агентство Moody`s Investors Service знизило рейтинг зобов`язань уряду України в національній й іноземній валютах з В1 до В2.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!