У Тимошенко не бачать причин для секвестру Держбюджету

Вівторок, 12 травня 2009, 18:25

Нині в Україні немає підстав для секвестру державного бюджету на поточний рік.

Про це заявив на брифінгу виконуючий обов`язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "УНІАН".

"На сьогодні підстав для секвестру немає. Якщо за результатами більш як 15% у нас недонадходжень, тоді ми можемо вносити закон про секвестр. Навіть за всіх оцінок експертів, які по-різному лічать ті гроші, що надійшли, 15% невиконання бюджету ми сьогодні не спостерігаємо. Тому підстав для секвестру, на щастя, немає", - сказав він.

Кажучи в цілому про можливість зміни держбюджету, Уманський відзначив, що на сьогодні через парламент прийняти це питання проблематично.

Реклама:

"А чи є можливість ухвалити будь-які адекватні й збалансовані рішення сьогодні в парламенті? Боюся, що навряд. Тому ініціювати сьогодні перед парламентом, цим парламентом, будь-який бюджетний процес - це той ризик, який не може собі дозволити ні уряд, ні суспільство в цілому", - сказав в.о. міністра фінансів.

Як повідомлялося, 27 квітня перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак заявив, що уряд буде змушений піти на секвестр бюджету.

Він відзначив, що необхідність проведення секвестру, зокрема, обумовлена тим, що державний бюджет складався з урахуванням оптимістичніших очікувань економічного розвитку.

На погоджувальній раді керівництва Верховної ради 12 травня перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов повідомив, що Кабінет міністрів не бачить підстав для перегляду доходів і видатків державного бюджету на 2009 рік.

За його словами, Кабінет міністрів забезпечив надходження до державного бюджету з початку року з перевиконанням.

Заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак заявляє, що реальний розмір виконання Загального фонду держбюджету за 4 місяці 2009 року складає 99,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: