Україна та Іспанія згадали про трудових мігрантів

Вівторок, 12 травня 2009, 13:54 -

Україна та Іспанія підписали угоду про врегулювання і впорядкування трудових міграційних потоків.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Згідно із повідомленням, документ підписано 12 травня тимчасово виконуючим обов'язки голови МЗС України Володимиром Хандогієм і міністром праці й імміграції Іспанії Селестіно Корбачо.

У ході зустрічі, яка відбулася перед підписанням угоди, обговорювалися питання, які стосуються українських трудових мігрантів в Іспанії.

Сторони відзначили, що підписання угоди - це важливий крок у напрямку забезпечення ефективної співпраці з приводу взаємного працевлаштування громадян України та Іспанії, гарантування їх правового і соціального захисту, забезпечення більшого контролю за міграційними процесами, запобігання нелегальній міграції.

Угодою закладено механізм працевлаштування громадян обох країн на основі трудового договору у відповідності з потребами ринку праці кожної із сторін.

Зокрема, визначаються умови отримання пропозицій із працевлаштування, порядку відбору та підготовки працівників, правила оформлення віз.

Крім того, положенням угоди визначаються умови праці та соціальні права працівників, зокрема застосування законодавства приймаючої країни в сфері соціального забезпечення, гарантія недопущення будь-якої форми дискримінації, передбачається право на возз'єднання сім'ї.

Угода також регламентує повернення співробітників після завершення терміну дії трудового контракту.

МЗС підкреслює, що угода вступає в дію після проведення відповідних внутрішньодержавних процедур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: