Аграрії кажуть, що уряд не виконує обіцянку Тимошенко

Вівторок, 12 травня 2009, 13:06

Кабінет міністрів не відновив форвардних закупівель зерна, попри наміри прем`єр-міністра Юлії Тимошенко повернутися до форвардних операцій із зерном наприкінці квітня.

Про це агентству "УНІАН" повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) з посиланням на повідомлення сільгоспвиробників, які подали заявки на реалізацію зерна до Аграрного фонду за форвардними контрактами.

В УКАБ відзначили, що неможливість продати зерно державі за форвардом посилює фінансовий тиск на аграріїв в умовах відсутності державної підтримки (профінансована лише заборгованість з підтримки перед сільгосппідприємствами за 2008 рік) і несприятливої ситуації на фінансово-кредитному ринку.

"Форвардні операції із зерном є обопільно вигідними, адже вони дають змогу державі зарезервувати певні обсяги зерна нового урожаю в умовах прогнозованого зниження валового збору. З іншого боку, для сільгосппідприємств в нинішніх умовах це одне з небагатьох джерел поповнення оборотних коштів", - відзначив президент УКАБ Олексій Ліссітса.

Реклама:

В асоціації сподіваються, що плани уряду щодо застосування тих чи інших заходів державної підтримки аграріїв реалізовуватимуться на практиці, що дасть змогу зберегти довіру до економічної політики Кабінету міністрів.

У квітні прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Аграрний фонд з початку травня відновить форвардні закупівлі зерна врожаю 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!