Бернанке обіцяє сильний долар

Вівторок, 12 травня 2009, 09:07

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке задоволений планами американських банків щодо збільшення капіталу слідом за проведенням владою стрес-тесту найбільших кредитних організацій.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

На його думку, результати тесту, який був покликаний виявити потенційні слабкості банківської системи США, повинні заспокоїти громадськість й інвесторів.

"Сподіваємося, наступні два роки зможуть показати повернення банківської системи до кращого стану", - відзначив Бернанке.

У той же час, сказав він, виступаючи на конференції в штаті Джорджія, банки повинні продовжувати моніторити свої ризики.

"В ідеалі стрес-тести повинні бути частиною більш широкої палітри внутрішніх заходів перевірки, що проводяться фірмами", - сказав він.

Банки Capital One Financial Corp., U.S. Bancorp і BB & T Corp. оголосили про намір розмістити акції, щоб на виручені гроші погасити держкредити. Wells Fargo & Co. вже залучив з ринку 8,6 млрд. дол., Goldman Sachs планує розмістити папери на 5 млрд.дол.

Бернанке заявив також про те, що долар буде залишатися "сильним", тому що "американська економіка є сильною" і ФРС підтримує цінову стабільність в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!