G20 не зуміли в Лондоні зосередитися на головному

Четвер, 9 квітня 2009, 17:43

На саміті G20 в Лондоні не було висвітлено питання хедж-фондів та знецінених ("токсичних") активів.

Про це повідомляється в оприлюдненому огляді результатів саміту "Великої двадцятки" Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів (ACCA).

"Велика двадцятка" отримала багато позитивних відгуків з боку керівництва корпорацій в усьому світі. Було озвучено потужні ідеї щодо глобального координування зусиль та регулювання. Але не було оголошено чіткого плану того, що робити з мільярдами доларів знецінених активів, що засмічують світову банківську систему", - виконавчий директор ACCA Хелен Бренд.

Вона додала, АССА вітає заснування Ради фінансової стабільності.

Реклама:

"Дуже важливо, щоб реформи, які стосуються регулювання сектора фінансових послуг не просто зосередилися на помилках минулого, а й попередили майбутні кризи. Нам потрібна система, в якій здорові методи регулювання, нагляду та належного корпоративного управління посилювали б одне одного", - відзначила Бренд.

В ACCA також розчаровані тим, що на саміті практично не було приділено уваги питанням екології та інвестицій в економіку низького споживання вуглецю (investment in a low-carbon economy).

Бренд, зокрема, зазначила: "ACCA вважає, що подвійна кліматична і фінансова криза дає унікальну можливість переорієнтувати світові ринки на системи, які є дружні до змін клімату, оцінюють витрати для суспільства та для екології.

«

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: