"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна зможе отримати стільки грошей, на скільки подасть проектів

Середа, 8 квітня 2009, 08:57

Заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв вважає, що в рамках "Східного партнерства" Україна зможе отримати стільки грошей, на скільки представить проектів.

Про це він заявив у Празі в інтерв'ю радіо "Свобода", повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми дійшли єдиної точки зору, що передусім має йти конкретний проект, а під цей проект буде європейська сторона виділяти кошти", - сказав він.

"Ці кошти можуть виділятися з різних джерел, і сьогодні про це нам сказали, як безпосередньо з бюджету Європейської комісії, або з так званого добровільного фонду, з якого будуть перераховувати кошти на конкретні проекти потенційні країни-донори", - зазначив Єлісєєв.

Реклама:

Він також зазначив, що серед країн-донорів, які можуть фінансувати окремі проекти, можуть також бути країни, що не є членами ЄС, наприклад, США чи Японія.

Як відомо, 20 березня Європейська Рада остаточно затвердила програму "Східне партнерство", спрямовану на посилення відносин з країнами-східними сусідами ЄС.

Загалом на реалізацію програми на період з 2009 по 2013 роки виділено 600 млн. євро для всіх шести країн, що підпадуть під дію цієї програми: Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: