Ахметов нарешті взяв United Coal

Четвер, 30 квітня 2009, 11:45

Група "Метінвест", контрольована Ринатом Ахметовим, завершила угоду з придбання 100% американської United Coal Company (UCC).

Про це пише газета "Дело" з посиланням на повідомлення прес-служби української компанії.

Покупка шахти дозволить українському інвестору вирішити важливу задачу - самостійно забезпечувати свої підприємства коксівне вугіллям.

Умови та суму угоди сторони не розголошують. Наприкінці літа минулого року, коли вперше з'явилася інформація про те, що "Метінвест" збирається купити United Coal, експерти оцінили підприємство в 2,5 мільярда доларів. В умовах фінансової кризи вартість шахти могла знизитися удвічі.

Реклама:

Наразі всі процедурні питання щодо придбання "Метінвестом" американської UCC вже завершені.

Як повідомляють у прес-службі, найближчим часом шахта буде інтегрована в структуру дивізіону вугілля і коксу.

Завдяки цьому придбанню "Метінвест" зможе стати незалежним від закупівель коксівного вугілля.

За словами аналітика інвесткомпанії "Трійка Діалог" Олександра Мартиненко, зараз група забезпечує потреби своїх підприємств тільки на 40-50%. Іншу сировину вона імпортує з Росії.

У найближчі роки американська шахта буде давати 3,5 мільйона тонн коксівного вугілля щорічно.

Його планується використовувати разом із сировиною, виробленою об'єднанням "Краснодонвугілля", яке входить до "Метінвесту".

За словами аналітика інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергія Гайди, хоча американська сировина може бути дорожчою за російську, в кінцевому підсумку її використання буде більш економічно вигідним.

"Висока якість вугілля забезпечить зниження собівартості продукції в цілому", - говорить він.

Тим паче, що витрати на доставку сировини морським шляхом останнім часом упали.

У довгостроковій перспективі, як відзначає аналітик, "Метінвест" зможе використовувати для перевантаження американської сировини порт у Севастополі.

Зараз плани щодо його поглиблення виношує підконтрольна групі стивідорна компанія "Авліта".

United Coal Company  - приватна вугільна компанія, територія діяльності - Центральний Аппалачскій вугільний басейн. UCC була створена в 2004 році приватними інвесторами, її зростання забезпечувався шляхом придбання компаній-виробників коксівного вугілля.

Сукупні виробничі потужності чотирьох підрозділів компанії складають близько 7 мільйонів тонн.

Підтверджені запаси, відповідно до методології US Securities Exchange Commission standards, станом на 31.12.2007 року склали 160 мільйонів тонн вугільного концентрату, 82% якого - металургійне вугілля (коксівне і те, що використовується для пиловугільного вдування).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: