Янукович порівняв кризу для України з аварією на шахті без "плану ліквідації"

П'ятниця, 3 квітня 2009, 22:07 -

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що чинна влада не зуміла створити системну антикризову програму.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер" у програмі "Свобода слова".

"Коли відбувається на шахті аварія, що роблять? План ліквідації аварії. Потрапила Україна в скрутну ситуацію. По-перше, чи прогнозували це? Чи проводилися для цього відповідні дії влади, які б не допустили кризи. Ми можемо однозначно сказати, що ні, навпаки, влада заколисувала і переконувала всіх в тому, що кризи не буде ... Це означає, що ми були до цього не готові", - сказав Янукович.

Порівнюючи фінансову кризу з аварією на шахті, лідер ПР підкреслив, що чинна влада не зуміла створити "план ліквідації аварії" - "антикризову програму, яка дозволила б нам системно підійти до вирішення питань".

"Не маючи плану ліквідації аварії, неможливо ліквідувати аварію. А від керівництва, яке не здатне зробити такий план, потрібно позбуватися", - відзначив він. 

"У 2005 році ми з жахом дивилися, як вони руйнували економіку країни. Зростання внутрішнього валового продукту 2004 року було 12,5%. Ми були на одному з провідних місць у Європі, однозначно, лідери в СНД. У 2004 році зростання ВВП впав до 2,5%", - констатував Янукович.

За словами лідера ПР, 2006 року, прийшовши до влади, його команда зуміла вивести країну з "шокового стану".

"До кінця року (2006 рік - "ЕП") ми ситуацію взяли в руки. По-перше, ми прийняли програму на 2007 рік, ми прийняли бюджет під цю програму ... І 2007 року нам вдалося підняти ВВП до 9,5%, зростання, це до квітня місяця ", - сказав лідер опозиції.

Крім того, Янукович додав, що тільки виходячи із зростання економіки можна приймати рішення з приводу підвищення зарплат і пенсій.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: