Українці починають знову вірити банкам?

П'ятниця, 3 квітня 2009, 20:19

Один за іншим банки стають на ноги, і поступово починає повертатися довіра до фінансової системи в цілому: населення починає перекладати депозити, розуміючи, що таким чином збереже свої гроші.

Таку думку висловив голова наглядової ради "Банку регіонального розвитку" (БРР) Валерій Ксьонзенко в коментарі агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

Він відзначив, що "тривалий час в країні говорили про дефолт, про курс 20 гривень за долар, про повернення в 90-і, про обвал банківської системи в січні-лютому, однак всупереч цьому все працює".

"Проаналізувавши дані відтоку фінансів з банківської системи, можна зробити висновок, що сьогодні на руках у населення накопичилося багато грошей, і, щойно зміцниться довіра до банків, до них увійде достатньо коштів, і фінансова система почне стабільно функціонувати", - упевнений Ксьонзенко.

Реклама:

На думку банкіра, відтік депозитів з банківської системи був викликаний "необдуманими заявами політиків і непрофесійними прогнозами експертів".

"На жаль, люди не думають про наслідки сказаних слів. Зрозуміло, що це викликало велику паніку і відтік коштів з фінансової системи", - сказав Ксьонзенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!