"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газову декларацію забули погодити з ЄС?

П'ятниця, 3 квітня 2009, 18:30

Єврокомісія підписала декларацію про модернізацію газотранспортної системи України без погодження з країнами Європейського Союзу.

Про це на прес-конференції в Москві заявив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Чижова, Росію сповістили про зміст "газової" декларації за чотири доби до її підписання - 19 березня. За його словами, цього ж дня Єврокомісія інформувала про це країни-члени Євросоюзу.

"Представники цілої низки країн ЄС після конференції підходили до російської делегації і ретельно наголошували і просили не вважати цей документ офіційним документом ЄС, оскільки він не погоджувався з країнами членами", - сказав Чижов.

Реклама:

За його словами, не поінформованими про плани Єврокомісії також виявились основні компанії-споживачі газу.

Як повідомлялося, за підсумками інвестконференції, яка відбулася 23 березня в Брюсселі, було підписано Спільну декларацію ЄС, України та міжнародних фінансових організацій, яка визначатиме основу для надання інвестицій для модернізації української ГТС.

Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін 27 березня на прес-конференції в Сочі, коментуючи підсумки цієї конференції, заявив, що Росія почне переглядати принципи відносин із країнами Євросоюзу, якщо інтереси Москви ігноруватимуться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: