"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Балога запідозрив Кабмін в махінаціях з держрезервом

П'ятниця, 3 квітня 2009, 14:47
Голова секретаріату президента Віктор Балога просить Генеральну прокуратуру перевірити законність рішень Кабінету Міністрів щодо операцій з матеріальними цінностями державного резерву.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента, повідомляє агентство "Українські новини".

Балога направив відповідного листа до генерального прокурора Олександра Медведька.

Голова сектетаріату нагадує, що закон "Про державний матеріальний резерв" передбачає конкурсний принцип реалізації цінностей.

Водночас, зазначає він, деякі розпорядження Кабміну встановлюють можливість реалізації матеріальних цінностей без конкурсу.

Реклама:

"Просимо Вас із доручення Президента здійснити перевірку законності постанов Кабміну від 8 жовтня 1997 року № 1129, від 25 серпня 2004 року № 1078 і від 25 лютого 2009 року № 255-р і в разі виявлення фактів порушень законів України вжити відповідних заходів прокурорського реагування", - сказано в листі.

Зокрема, йдеться про розпорядження Кабміну від 25 лютого, яким уряд дозволив Державному комітету з матеріального резерву постачати продовольче зерно для переробки на борошно і подальшої його реалізації підприємствам хлібопекарської галузі і роздрібної торгівлі 2009 року.

Як повідомлялося, Балога просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко скасувати дозвіл Держрезерву постачати зерно для переробки на борошно і його реалізації пекарям і роздрібній торгівлі в 2009.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: