"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко домовилася брати в Росії менше газу

Середа, 29 квітня 2009, 12:40

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про домовленості між Києвом і Москвою, згідно з якими Україна може споживати менший обсяг газу, ніж зазначено в газовому контракті.

Про це вона сказала на зустрічі з головою російського уряду Володимиром Путіним у середу в Москві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу висловити подяку за те, що ми знаходимо порозуміння по тим пунктам контракту, які кажуть, що ми повинні були брати замовлений обсяг газу. Але ми сьогодні беремо стільки, скільки дозволяє криза. Важливо, що така домовленість є", - заявила Тимошенко .

Тимошенко особливо відзначила, що "стабілізована система поставок газу до України", підкресливши, що Україна щомісяця в термін розплачується за поставлений газ.

"Відходять у минуле часи, коли між нами була конфронтація", - підкреслила український прем'єр.

Крім того, Росія та Україна обмінялися своїми проектами міжурядової угоди про співробітництво двох країн у газовій сфері.

"Ми вже отримали проект угоди по газу з боку України і вручили їм свій проект", - сказав міністр енергетики РФ Сергій Шматко.

Російський міністр підкреслив, що ця угода передбачає співробітництво в газовій сфері, і, зокрема можливість участі Росії в модернізації газотранспортної системи України.

При цьому міністр зазначив, що пропозиція про участь у модернізації ГТС міститься як в українському варіанті проекту, так і в російському.

Він додав, що російський документ враховує умови та пропозиції нової енергетичної угоди, запропонованої Росією Європейському Союзу та іншим провідним державам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!