Податкова збирається "обчистити" області

Понеділок, 27 квітня 2009, 10:51

Керівництво Податкової адміністрації проведе масові чистки в областях, де не виконують плани щодо перерахування до бюджету.

Про це повідомили на засіданні розширеної колегії Державної податкової адміністрації України (ДПАУ), пише видання "Дело".

Керівництво фіскальної служби повідомило, що в другму кварталі цього року податківцям потрібно перерахувати до бюджету 26 мільярдів гривень. Ця планка на 20% вище тієї, яка стояла перед фіскальною службою в I кварталі.

З огляду на різкий спад виробництва і загальну економічну кризу, керівництво ДПАУ не виключає, що завдання уряду може бути не виконано.

Вирішувати цю проблему податкова має намір шляхом ротації тих керівників, які не впоралися та скороченням кадрів. Першими постраждають податкові в тих регіонах, де вже в січні-березні 2009 року зафіксовано недовиконання.

За інформацією видання, до списку "штрафників" за підсумками першого кварталу потрапило 9 областей. Як повідомив голова ДПАУ Сергій Буряк, там роботу можуть втратити до 20% співробітників.

Перший квартал 2009 року за податковими надходженнями "провалили" 9 регіонів. У Запорізькій, Волинській та Чернігівській областях план в січні-березні виконаний на 90%, у Криму та Житомирській області - на 91%, у Київській - на 94%, Сумській - на 96%.

За даними першого заступника голови ДПАУ Вадима Кайзермана, проблемними є Хмельницька область, а також Тернопільська. Там, наприклад, бюджет асигнувань, що виділяються на утримання Податкової адміністрації, найменш ефективний.

"На одну отриману гривню було забезпечено надходження до бюджету 10 гривень, що у 3,5 раза менше, ніж в цілому по Україні", - констатує Кайзерман.

Однак, як зазначив керівник ДПАУ Сергій Буряк, чистки торкнуться не тільки проблемних областей.

"Ми будемо зміцнювати кадровий потенціал для боротьби з мінімізаторами і податковими "ямами". Якщо начальник інспекції не бачить тих хуліганських дій, які проходять через його податкову інспекцію, незаконні товарні операції, надування податкового кредиту, то такому инспектору немає місця в системі", -запевнив голова податкової служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!