Запорізькі депутати просять Путіна врятувати ЗАлК

П'ятниця, 24 квітня 2009, 11:26

Депутати Запорізької обласної ради (Україна) на сесії в четвер підготували звернення до голови уряду Російської Федерації Володимира Путіна, компанії "РусАл", а також до президента, уряду України, і Верховної Ради, в якому просять підтримати трудовий колектив ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) і не допустити зупинку підприємства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що керівництво Російської Федерації і власник ВАТ "ЗАлК"- об'єднана компанія "РусАл" розуміють всю складність становища, і здійснять всі необхідні заходи із забезпечення ефективного управління підприємством в умовах кризи, і знімуть соціальну напругу в колективі", - йдеться в зверненні.

Депутати також звернули увагу вищого керівництва України на те, що більше року опрацьовується проект розпорядження Кабінету міністрів щодо забезпечення конкурентоспроможності підприємств з виробництва первинного алюмінію і його сплавів.

"Подальша затримка у прийнятті рішення по встановленню діфтаріфа на електроенергію буде мати катастрофічні наслідки", - переконані депутати.

У зверненні також викладені вимоги щодо забезпечення умов для розвитку внутрішнього ринку первинного алюмінію, глинозему і кремнію виробництва ВАТ "ЗАлК".

ЗАлК - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію. Його потужності дозволяють щорічно випускати близько 100 тис. тонн первинного алюмінію.

Власником ЗАлКу 2004 року стала російська група СУАЛ, а 2007 року комбінат перейшов під контроль ОК "РусАл", створеної при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ "РусАл", "СУАЛа" і швейцарського трейдера Glencore.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: