Ринок житла в Києві досяг цінового "дна"?

Четвер, 23 квітня 2009, 19:05

Експерти вважають, що ринок житла в Києві вже досяг цінового "дна".

При цьому зниження цін можливе лише в поодиноких випадках, коли у власника квартири є боргові зобов'язання і йому терміново необхідно її продати, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, що ціни нижче опускатися не будуть, оскільки в іншому випадку працювати в будівельній галузі стане не вигідно", - сказав народний депутат, президент будівельної компанії "Ліко-Холдинг" Ігор Лисов у ході прес-конференції в Києві в четвер.

З такою думкою згоден і голова правління Всеукраїнської громадської організації "Нова формація", член ради підприємців при Кабінеті міністрів В'ячеслав Кредісов.

"Я думаю, що ціна досягла критичної нижчої позиції. Найближчі 6-10 місяців - найкращий час для купівлі житла", - вважає він.

Голова ради директорів Української будівельної асоціації (УБА) Лев Парцхаладзе, який брав участь у прес-конференції, зазначив, що "дно вже намацується" і сьогодні на ринку покращилася ситуація з продажем житла.

Він також відзначив, що під впливом кризи формується відкладений попит на житло з боку населення, що може в перспективі спровокувати різке зростання цін на нього.

"Цей відкладений попит може спровокувати зростання цін. Від цього виграють не будівельник, а спекулянти", - додав він.

При цьому Парцхаладзе відзначає наявність інтересу у зарубіжних інвесторів до покупки в Україні комерційної нерухомості.

Крім того, учасники прес-конференції одноголосно висловилися про те, що обіцяне державою виділення 3 млрд. грн. на завершення будівництва житлових об'єктів з рівнем готовності 70% і вище дозволить поліпшити ситуацію на ринку житла країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: