Литва незадоволена запровадженим Україною митом

Четвер, 23 квітня 2009, 14:57

Литовські дипломати відстоюють права єдиної в країнах Балтії компанії з виробництва побутових холодильників Snaige на рівні конкурентних умов на Україні.

Керівництво підприємства сподівається, що зусиллями литовських дипломатів Україна скасує мито, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Прес-аташе МЗС Литви Роландасу Качінскас підтвердив, що 24 березня послу України була вручена нота у зв'язку з підвищенням мит на холодильники.

Генеральний директор Snaige Гядімінасом Чейка сказав, що підвищені Україною 18 березня мита на холодильники, погіршили умови бізнесу для Snaige.

"У відношенні до інших країн СНД підвищені мита не застосовуються, а для нас діє мито 18%. Це знижує прибутковість Snaige, можливість реалізувати свою продукцію, яка стала набагато дорожчою від аналогів з країн СНД. Зараз продажі наших холодильників на Україні в порівнянні з таким же періодом минулого року впали в 4-5 разів", - сказав керівник компанії.

Він висловив думку, що митні збори повинні бути повністю скасовані вже незабаром або трохи пізніше.

Закон "Про внесення змін до деяких законів України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв'язку із світовою фінансовою кризою" передбачав введення тимчасової цільової надбавки в 13% до імпортного мита на низку товарів.

До їх переліку увійшли, зокрема, продукти харчування, одяг, взуття, холодильники і плити, а також легкові, вантажні автомобілі і автобуси. Закон було опубліковано 24 лютого і набрав він чинності через 10 днів з моменту опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: