Ющенко і Тимошенко сподіваються вчасно отримати третій транш МВФ

Середа, 22 квітня 2009, 20:46

Президент Віктор Ющенко і прем`єр-міністр Юлія Тимошенко сподіваються, що черговий перегляд програми (Меморандуму) про співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) у травні 2009 року пройде успішно, і Україні вдасться одержати третій транш кредиту stand-by наприкінці травня - на початку червня.

Про це ідеться в листі від 15 квітня, направленому директору-розпоряднику МВФ Домініку Стросс-Кану від президента і прем`єр-міністра України, голови Національного банку і в.о. міністра фінансів України, повідомляє агентство "УНІАН".

Зокрема, в листі наголошується, що відкоректована під час квітневого (першого) перегляду програма співпраці "полегшить процес пристосування до великих зовнішніх шоків, яких зазнає наша країна, а також допоможе у вирішенні проблем фінансового сектору".

"Ми переконані у тому, що економічна політика і заходи, викладені в Меморандумі, який додається, є адекватними тому, щоб забезпечити виконання цілей програми, проте, у разі потреби, ми будемо готові вжити додаткових заходів в області економічної політики для того, щоб не допустити відхилення програми від певного курсу", - зазначається у листі.

Реклама:

Українська сторона просить у ході коректування програми співпраці пом`якшити ряд вимог до України, а також інформує МВФ про свої плани повністю відмінити дію 13% надбавки до ввізного мита на імпорт, яке сьогодні діє на автомобілі і холодильники.

Як повідомлялося, МВФ за підсумками першого перегляду програми співпраці планує надати Україні другий транш фінансової допомоги, збільшений до 2,8 млрд. доларів (1,9 млрд. SDR), причому половина цих коштів буде направлена на покриття дефіциту Держбюджету.

Третій транш передбачається надати після перегляду програми у середині травня, в такому самому розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!