Донецькі банки об'єдналися в союз за регіональною ознакою

Середа, 22 квітня 2009, 14:55

21 березня на регіональній банківській конференції вісім донецьких банків підписали меморандум про створення "Донецького банківського союзу".

Ініціатором створення нового банківського об'єднання став ТОВ КБ "Український фінансовий світ" (УФМ), пише газета "Дело".

Очолить "Донецький банківський союз" народний депутат Павло Климець.

До об'єднання увійшли 8 банків: АБ "УкрБізнесБанк", ВАТ "ПроФін Банк", ТОВ "УНІКОМБАНК", ВАТ КБ "Промекономбанк", ЗАТ "Донгорбанк", ТОВ "Банк Фамільний", ВАТ "АКБ" "Капітал", ВАТ "Европромбанк".

Реклама:

"Донецький банківський союз" буде діяти в рамках Асоціації українських банків.

Метою створення нового об'єднання банкіри називають боротьбу з кризою.

На думку донецьких банкірів, у нинішній ситуації, для того, щоб відродити довіру населення до банків та протистояти кризі, банкам потрібно об'єднуватися на регіональному рівні.

Як відзначив в ході конференції президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, створення Донецького банківського союзу стане ефективним інструментом для відродження довіри населення до банківської системи у Східному регіоні.

"Є системні проблеми, загальні, але існують ще тут місцеві проблеми. Оскільки ця ситуація в регіоні серед цих банків краще, ніж в середньому по країні, і з довірою в тому числі, то очевидно, що об'єднання в цьому напрямку потрібно і потрібна координація з обласним управлінням Національного банку, щоб нарощувати досягнення, разом працювати", - сказав він.

Крім Меморандуму про створення "Донецького банківського союзу", регіональні банки підтримали ініціативу ТОВ КБ "Український фінансовий світ" направити лист до глави Національного банку Володимира Стельмаха про створення підрозділу в складі НБУ по контролю за рекламною інформацією комерційних банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!