На аграрному саміті в Італії не знайшлося місця для України

Вівторок, 21 квітня 2009, 18:32

Міністри сільського господарства країн великої вісімки (G8) провели з 18 по 20 квітня триденний саміт в Італії, на якому висловилися за більш суворе регулювання світових сільськогосподарських ринків.

Разом з тим, Україна не була запрошена для участі у заході, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Для участі у конференції в італійському місті Тревісо, крім США, Німеччини, Франції, Канади, Великобританії, Італії та Росії, також були запрошені Китай, Індія, Мексика, Бразилія, Аргентина, Австралія, Єгипет і Південна Африка.

Як випливає з розробленої на саміті спільної заяви, міністри виступають за запобігання в майбутньому фінансових спекуляцій на світових ринках. Цей документ буде підписаний у червні на саміті глав країн та урядів великої вісімки.

Реклама:

Президент УКАБ Алекс Ліссітса висловив здивування, що Україна, яка вже зараз є вагомим гравцем на світовому аграрному ринку, не брала участі в саміті, хоча б у якості спостерігача.

За його словами, це ще раз підтверджує необхідність якнайшвидшого впровадження посади аграрного аташе в посольствах України за кордоном, які б лобіювали інтереси українського аграрного сектора за кордоном.

"В умовах подальшої глобалізації і підсилюється конкуренції, Україна може стати сировинним придатком у вирішенні глобальних питань, а не самостійним глобальним гравцем на світовому ринку продуктів харчування", - резюмував Ліссітса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: