Тимошенко приховує інформацію і лякає інвесторів?

Вівторок, 21 квітня 2009, 16:22

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко вважає, що уряд свідомо приховує інформацію про результати аудиту рахункових палат України та Росії компанії "РосУкрЕнерго".

"На прикладі компанії "РосУкрЕнерго" уряд свідомо відлякує інвесторів та поглиблює економічну кризу в Україні!", - заявив він, повідомляє прес-служба депутата.

Він наголосив, що відомості, поширені Рахунковою палатою Росії стосовно "РосУкрЕнерго", а "також відсутність офіційної інформації з цього питання в Україні, однозначно свідчать, що уряд свідомо та умисно намагається приховати зазначену інформацію".

"У таких діях уряду чітко простежується упереджений характер чинної виконавчої влади, яка своїми недолугими діями надіслала вже не один негативний сигнал як зовнішнім, так і внутрішнім інвесторам, які або продовжують утримуватися від інвестицій в українську економіку, або ж згортають чи переглядають свої бізнес-проекти", - сказав Мірошниченко.

Реклама:

При цьому він вважає, що "приховування в Україні інформації про результати аудиту діяльності цієї компанії є цілеспрямованими діями в інтересах окремих високопоставлених урядовців".

Депутат також зауважив, що висновки паралельного аудиту, здійсненого рахунковими палатами України та Росії "повинні бути негайно офіційно оприлюднені в Україні, крім того, потрібно встановити винних осіб та притягнути їх до відповідальності згідно з законодавством".

"Попри це, в історії з компанією "РосУкрЕнерго" ми в черговий раз побачили, що в діях чинного уряду явно проявляється нехтування вимогами статті 41 Конституції України, що гарантує непорушність приватної власності, а також статті 42, в якій гарантується право на підприємницьку діяльність", - сказав Мірошниченко.

Як відомо, у спільному комюніке рахункових палат України та Росії зазначено, що позитивне сальдо боргу компанії "РосУкрЕнерго" перед ВАТ "Газпром" за газ становить 514,16 млн. доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!