На пункти продажу "Єдиного електронного квитка" потрібно 50 млн. гривень

Вівторок, 21 квітня 2009, 12:57

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" має намір в 2009 році залучити позикові кошти в сумі 50 млн. гривень для розвитку пунктів продажу "Єдиного електронного квитка".

Про це у вівторок на брифінгу в Коростишеві заявив міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

"Буде вибраний той кредитор, який запропонує найкращі умови, поки ми працюємо з Ощадбанком", - зазначив він.

За словами міністра, залучення кредиту дозволить до кінця року відкрити автоматизовані точки продажу квитків в усіх поштових відділеннях, в яких існує технічна можливість інтернет-з'єднання.

Реклама:

Під час урочистостей Йосип Вінський наголосив, що "Єдиний електронний квиток" - інноваційна система, що не має аналогів.

"Анонсуючи наприкінці листопада впровадження цієї системи та запуск механізму продажу квитків за системою електронного квитка у відділені "Укрпошти" вже навесні цього року, мало хто вірив, що нам вдасться це зробити", - сказав він.

"Проте сьогодні своїми діями ми ще раз доводимо: поступово, але дуже наполегливо ми досягаємо поставлених цілей. І цим нововведенням Україна підтягується до рівня передових країн світу", - наголосив він.

Як зазначила під час презентації системи директор "Укрпошти" Таїсія Замкова, нині автоматизовані точки продажу працюють на 1,5 тис. поштових відділень по всій території України, однак можливість замовити такий квиток є в усіх 15,8 тис. відділень.

Система сьогодні дозволяє замовити квиток на авіаційний та залізничний транспорт, однак, за словами Вінського, до неї буде підключений і автобусний транспорт.

Як повідомлялося, у листопаді 2008 року Вінський заявляв, що завдяки використанню ресурсів "Укрпошти", а також інших підрозділів Мінтрансзв'язку для запуску системи продажу "Єдиного електронного квитка" буде потрібно всього 20 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!