Українцям потрібна гривня

Вівторок, 21 квітня 2009, 12:29

З початку квітня на валютному ринку України спостерігається зростання пропозиції готівкової іноземної валюти з одночасним скороченням попиту на неї.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

За даними Нацбанку, станом на 16 квітня дефіцит іноземної готівкової валюти скоротився до 83,1 млн. доларів проти 417,8 млн. доларів за відповідний період березня.

"Це мало позитивний вплив на курс готівкової гривні, який з початку місяця за операціями продажу доларів зміцнився на 28 копійок - до 7,99 гривень за долар", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

На думку Нацбанку, цій тенденції сприяє регулярне проведення валютних аукціонів з продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за валютними кредитами.

З початку квітня було проведено п`ять таких аукціонів. На них було продано 166,8 млн. доларів за єдиним курсом 7,8 гривень за долар.

Також у НБУ вважають, що підвищенню загальної прозорості та ефективності валютних інтервенцій сприяє жорсткий контроль за цільовим використанням придбаної на них іноземної валюти.

Як відомо, офіційний курс гривні до долара з початку місяця залишався незмінним - 7,70 гривень за долар.

Щодо російського рубля гривня девальвувала на 1,78% - до 2,30 гривень за 10 рублів, щодо євро курс гривні майже не змінився - 10,16 гривень за євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!