Ющенко порадив Тимошенко розібратися з АПК і промисловістю

Вівторок, 21 квітня 2009, 10:37 -

Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією, що склалася у сільськогосподарському та промисловому виробництві України.

Про це ідеться у його листі до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема Ющенко звертає увагу прем'єра на те, що внутрішнє виробництво м'яса у забійній вазі у 2008 році практично не зросло порівняно з 2007 роком, виробництво молока - скоротилося на 4,1%.

У 2009 році тенденції до зниження тривають: виробництво молока у січні-березні, порівняно з аналогічною датою минулого року, зменшилося на 0,4%, реалізація на забій худоби та птиці скоротилася на 5,7%.

Реклама:

Станом на 1 квітня поголів'я великої рогатої худоби в Україні скоротилося на 5,8%, у тому числі корів - на 7%.

Президент наголошує, що аналогічна ситуація у промисловості.

У березні 2009 року обсяги продукції машинобудування зменшились на 53% від рівня березня 2008 року, будівельних матеріалів - наполовину, металургії та готових металевих виробів - на 43%, деревообробного виробництва - на 40%, легкої промисловості - майже на 38%.

У зв'язку з цим, Ющенко зазначає, що змушений звернутися з пропозицією щодо вжиття заходів для захисту інтересів національних товаровиробників на внутрішньому ринку, збереження конкурентоспроможності їх продукції, відродження виробничого потенціалу.

Також він висловив здивування останніми рішеннями уряду щодо скасування запровадженої з метою відновлення платіжного балансу 13-відсоткової тимчасової цільової надбавки до ставок ввізного мита на більшість товарів, виробництво яких в країні значно знизилось.

При цьому для окремих груп товарів уряд залишив зазначену цільову надбавку.

Президент вимагає невідкладно вжити вичерпних заходів щодо захисту внутрішнього ринку від недоброякісної продукції, недопущення демпінгування на ньому, а також забезпечити сприятливі умови для розвитку підприємництва та конкуренції в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: