Профспілки виступають проти реприватизації вугільних копалень

Вівторок, 21 квітня 2009, 09:21

Гірничі профспілки виступають проти наміру Мінвуглепрому вдатися до реприватизації вугільних копалень.

Про це заявив перший заступник голови Незалежної профспілки гірників України Анатолій Акімочкін, повідомляє Deutsche Welle.

Про готовність уряду повернути до державної власності приватні копальні, які неспроможні ефективно працювати в умовах фінансової кризи, раніше заявляв заступник міністра вугільної промисловості Анатолій Корзун.

На його думку, керівники деяких шахт затримують виплату зарплатні робітникам і провокують страйки, аби примусити уряд вирішувати проблеми зі збутом їхнього вугілля.

Реклама:

Натомість, Акімочкін упевнений, що на копальнях України склалася неоднакова ситуація, яка напряму не залежить від форми їхньої власності.

На його думку, і серед приватних шахт є успішні копальні. А найбільшої критики сьогодні заслуговує послаблення державного контролю за менеджерами шахт та контроль з боку Мінвулепрому за виконанням умов інвестиційних угод та угод оренди.

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про санкції до працівників Мінвуглепрому, винних у затримці виплат гірникам зі стабілізаційного фонду уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: