"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ знайшла "нелегальну" нафту

Понеділок, 20 квітня 2009, 16:18

Управління Служби безпеки у Львівській області порушило у відношенні однієї з комерційних структур області кримінальну справу за незаконний видобуток корисних копалин і незаконне привласнення майна.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі УСБУ у Львівській області.

Як встановили співробітники СБУ, одне з приватних підприємств без спеціального дозволу на користування нафтогазоносними надрами займалося незаконним видобутком нафти та її подальшою реалізацією нафтопереробним підприємствам Львівської та Івано-Франківської областей.

Нафту видобували з двох законсервованих свердловин на Сташевіцькому родовищі в Самбірському районі Львівської області, які знаходяться на балансі підприємства "Західукргеологія" НАК "Надра України".

Крім того, співробітники СБУ провели спецоперацію, під час якої було затримано дві вантажівки, які перевозили 18 тонн нафти, видобутої зі вказаних свердловин.

Реклама:

Ця нафта призначалася для переробки на міні-НПЗ, у якого немає відповідних документів для переробки нафти і виробництво світлих нафтопродуктів.

Під час перевірок зазначеного приватного підприємства і НПЗ встановлено, що в бухгалтерських документах не фіксувалися факти видобутку нафти, її переробки та реалізації виробленого палива.

Також встановлено, що транспортування нафти відбувалося за фіктивними накладними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: